אתחיל בווידוי אישי: תמיד אהבתי ספורט. כבר בגיל 4 גיליתי שתנועה עושה לי טוב ושנים רבות ביליתי בזריקת חישוקים, כדורים, קפיצות וריקודים (בקיצור, הייתי מתעמלת התעמלות אומנותית ובהמשך רקדנית).

בבית ספר תמיד הייתי מתנדבת לכל נבחרת אפשרית וכל משחק כדור, קפיצה בגומי או שחייה, היו עושים לי מצב רוח מרומם. אף פעם לא הבנתי את הנמנעים מפעילות גופנית – איך הם מרשים לעצמם להפסיד את כל הכיף הזה?!?

לפני כעשור גילו שאהבה לספורט היא עניין גנטי והיא תולדה של התגובה ההורמונלית של האדם לפעילות.

יש 2 סיבות עיקריות מדוע יש אנשים שמתמכרים לספורט ויש כאלה שלא מבינים על מה כל הסיפור:

  1. אצל חלק מהאנשים לאחר פעילות גופנית יש קליטה גבוהה יותר של דופאמין, שמוביל לתחושת אופוריה ולרצון לחזור על הפעולה שהובילה להפרשה שלו (גם בסמים זה עובד ככה)
  2. אצל אותם אנשים 👆 אחרי ספורט יש גם הפרשה וקליטה גבוהה יותר של סרטונין, "ההורמון השמח"

אבל, ללא ספק, גם מי שלא נולד עם הגנים להתמכרות לספורט יכול למצוא סוג מסוים שיהיה לו כיף (או לפחות נסבל) לעשות או במינימום להנות מהמוזיקה או מהפודקאסט שהוא בוחר לשמוע בזמן התרגול הספורטיבי. אני חושבת שהפתרון נמצא במגוון – רובינו מתנסים במספר פעילויות גופניות מצומצמות (הליכה, ריצה, משחקי כדור, חדר כושר ושיעורי סטודיו הם רק פרומיל ממה שיש לעולם הזה להציע) ואם הן לא 'תופסות' אותנו אז ככל הנראה נבחר לוותר על ספורט בכלל. אני מאמינה, שאם ניתן לעצמנו צ'אנס גם בענפים שהם פחות מוכרים (ללא כל סיבה מוצדקת) הסיכוי שלנו למצוא את הנישה שלנו יעלה פלאים! השמיים הם הגבול כאן: טיפוס, גלגיליות, טרמפולינה, סקווש, ריקודי בטן ועוד.

לפעילות גופנית שלל יתרונות בריאותיים:

  1. שיפור הכושר האירובי (ומכאן שיפור במערכת הנשימה, הדם והשרירים)
  2. הפחתה בתחלואה (כולל מחלות לב, סוכרת וסרטן) ולכן גם בתמותה (מי שלא פעיל גופנית, נמצא בסיכון גבוה יותר לפתח השמנה)
  3. שיפור הכושר השרירי (העוזר לתפקוד היומיומי, קריטי בגילאים המתקדמים יותר)
  4. הקטנת הסיכון לאוסטאופורוזיס
  5. שמירה על הרכב גוף (שמירה על מסת גוף רזה והאטה באובדן הטבעי במסת שריר), כמובן, כשהיא מגיעה בנוסף לשמירה על תזונה נכונה
  6. תרומה לתחושת הערנות ולשמחת החיים

אז, אם עדיין לא מצאתם את הפעילות שעושה לכם טוב או לפחות כזו שאתם מצליחים להתמיד בה – כי חיים בריאים הם חיים שזזים בהם – אני מזמינה אתכם להגמיש את המחשבה, לנסות ענפי ספורט קצת פחות מוכרים – ולנתב לכם את הדרך לחיים בריאים יותר.

מי יודע, אולי אפילו תהנו מזה…

דילוג לתוכן