הרגלי אכילה כשמם כן הם: מה שהתרגלנו, ממגוון של סיבות, לאכול על בסיס קבוע והם מהווים בסופו של דבר את הבסיס לתזונה שלנו. הם מושפעים ממגוון גורמים כמו המדינה שבה נולדנו, הבית שבו גדלנו, הסביבה שמקיפה אותנו ועוד.

לעיתים, ההרגלים הללו מתאימים ומקדמים את הבריאות שלנו, ולעיתים פחות. אבל תמיד הם בסיס האכילה שלנו ויש להתייחס אליהם בכבוד ולהבין, שגם אם נכון לשנות אותם, סביר להניח שזה ייקח זמן. כך טיבם של הרגלים.

אלו הרגלי חיים בריאים מתאימים לרובנו?

  1. ספורט:
    150 דקות בשבוע או 75 דקות של פעילות עצימה הם מה שכל אחד ואחת מאתנו צריכים לעשות בשביל עצמו (ילדים: שעה ביום כל יום).
  2. אכילה מתונה:
    למה הכוונה? לדוגמה: סיימתי לאכול את הצלחת המגוונת והמלאה ששמתי לעצמי בארוחת הצהריים וממש מתחשק לי עוד? אנשום רגע, אשתה כוס מים. אולי אחרי ההפוגה הקצרה הזו, אבין שאני כבר לא ממש רעבה ולא זקוקה לתוספת.
  3. ארוחות מסודרות:
    אכילה בשעות קבועות מדי יום, רצוי בחברת משפחה או חברים, ושאיננה כוללת הסחות דעות (כגון צפייה בטלוויזיה או בנייד). אכילה כזו תוכל לצמצם או למנוע אכילה מיותרת בין הארוחות וגם אכילה בלילה.
  4. קניית מזון:
    תזונה נכונה מתחילה בקנייה נכונה של מוצרי מזון טריים ומקומיים.
  5. שינה מספקת:
    שינה מתאימה חשובה ומשפיעה על הבריאות שלנו בכל מישור. שינה תורמת גם לשמירה על משקל תקין. 7-8 שעות שינה הן פרק הזמן שנכון לישון בלילה עבור רוב המבוגרים (ו 10-11 שעות עבור רוב הילדים).

לשמחתנו, כל אחד מאיתנו הוא יחיד ומיוחד והתאמת ההרגלים, בסופו של דבר, צריכה להיות אישית.
מרגיש לכם טוב ובריא עם ההרגלים הקיימים שלכם? אז ככל הנראה הם מתאימים לכם. מתלבטים? אשמח לעזור לכם למצוא את התשובה הפרטית שלכם!

דילוג לתוכן